J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::
::
::

UKUPNO>  2738

DANAS>  87

JUČE>  313

 

 Koliko se dnevno bavite fizičkim aktivnostima?

  30 minuta
  1 sat
  3 sata i više
  Aktivni sam sportista
  nemam vremena za to

 

 Koliko mesečno uplatite tiketa?

  1 tiket
  5 tiketa
  20 tiketa
  više od 50 tiketa
  ne kockam se

KLUB REALNOG AIKIDA JAGODINA

Realni aikido je autentična srpska borilačka veština. Od 2003.god. je zvanično registrovan u međunarodnoj USMA klasifikaciji borilačkih veština. To je defanzivan, izuzetno fleksibilan sistem odbrambenih tehnika, čije osnovne karakteristike su: brzina i pravovremenost reagovanja, uklapanje u protivnikov napad, kontinuitet izvođenja tehnike i potpuna završna kontrola napadača, pomoću specifičnih poluga. Fleksibilnost tehnika omogućava da se rad prilagodi konstituciji pojedinca i zahtevima trenutne situacije, čime se postiže maksimalna efikasnost u primeni ove veštine.

Tvorac realnog aikidoa je majstor Ljubomir Vračarević, 10.Dan – soke, koji se borilačkim veštinama bavi od 1969. godine. Nezadovoljan apstraktnošću japanskog aikidoa, baziranom na tradiciji i filozofiji koje su nama strane, modifikovao je tehnike, korigujući ih sve dok nije došao do optimalnih rešenja – kako najbrže, najefikasnije i najekonomičnije onesposobiti napadača.

Realni aikido je, zahvaljujući svojoj univerzalnosti, prisutan u obuci telohranitelja i specijalnih jedinica vojske i policije, ali i u rekreativnom treniranju dece i odraslih.
Kao veština samoodbrane bez udaraca i borbe, veoma je primeren deci. U školama realnog aikidoa sa decom od 5-12 godina radi se po posebnom programu "Kroz igru do majstorstva" koji je baziran na razvoju psihofizičkih osobina dece. Vežbe zagrevanja deluju korektivno na držanje i kičmeni stub, poboljšavaju sinhronizaciju pokreta i ukupnu motoriku deteta. Tehnike samoodbrane su prilagođene dečjim mogućnostima, bez teških zahvata koji bi mogli dovesti do povređivanja. Bitan element treniranja je socijalizacija dece u kolektiv i sticanje samopouzdanja, što je veoma važno u vremenu u kome živimo.
Popularnost realnog aikidoa u svetu i otvaranje velikog broja klubova uslovili su osnivanje Svetskog centra realnog aikidoa, 1993. god. koji koordinira rad svih klubova kod nas i u inostranstvu.

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'