J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9709

DANAS>  131

JUČE>  448

KOŠARKAŠKI KLUB

'TOP BASKET' JAGODINA

 

Goran Milenković rođen je u Kruševcu 1965.god. Igrao je košarku deset godina u košarkaškim klubovima ''Temnić'' iz Varvarina i ''Maldi radnik'' iz Bačine (Druga srpska i Regionalna liga). Uporedo sa košarkom trenirao je atletiku u AK ''Radnički'' iz Kragujevca i bio je juniorski prvak Srbije na 60 metara, 100 metara, 4 puta 100 metara, viceprvak na 200 metara, reprezentativac Srbije i osvajač više medalja na atletskim takmičenjima bivše SFRJ. Zbog ozbiljne povrede u 21-oj godini prestao je sa vrhunskim bavljenjem sportom.

Diplomirao je na dve više košarkaške trenerske škole kod evropski priznatih stručnjaka: profesora Karalejića (1999. god) i profesora Hajnala (2004. god). A usavršavao se kod trenera Krečkovića u KK ''Beopetrol'' (1999. god) i na poziv udruženja trenera Jugoslavije 2001.god. kod trenera Duška Vujoševića u KK ''Partizan'' u Beogradu.

Član je Skupštine udruženja košarkaških trenera Srbije (UKTC) i član Odbora regije ''Zapad'' UKTC. 2000.god. formirao je pri ženskom KK ''Ćuprija'' iz Ćuprije mušku ekipu i sa njom je ostvario plasman u Drugu srpsku ligu, koju zbog nedostatka finansijskih sredstava ekipa nije odigrala, dok danas muške selekcije KK ''Ćuprija'' treniraju njegovi bivši igrači.

U sezoni 2001/02 trenirao je seniorsku ekipu KK Jagodina u drugoj srpskoj ligi, a iste godine formira KK ''Top basket'' u Jagodini u kome je glavni trener. Ove godine iako namlađi, omladinci ''Top basketa'' stižu do finala regiona gde u trećoj utakmici u Kragujevcu gube nesrećno sa pola koša razlike, a po plasmanu ostalih grupa ''Top basket'' spada u najuspešnije klubove.

Osim stručnosti, trenera Milenkovića odlikuje ono što je u ovom trenutku potrebno jagodinskoj košarci a to je: potpuna posvećenost ekipi i košarci (profesionalni trener), kvalitetan individualni rad sa igračima i pružanje šansi mladim igračima.

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'