J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9759

DANAS>  181

JUČE>  448

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB

''JAGODINA''

 

1984. godine se ženski deo kluba odvojio od muškog dela i osnovao poseban ženski košarkaški klub Jagodina koji i danas postoji.

U to vreme je Ratko Jeglić, predsednik komiteta Jagodine, pomogao brzom otvaranju kluba i bio je predsednik istog do svog odlaska u penziju. Posle njega na to mesto je došao Dragan Strugarević, sadašnji načelnik SUP-a u Ćupriji koji je najduže bio na tom mestu. Za vreme njihovih mandata ovaj klub je učestvovao na svim mogućim takmičenjima kako seniorskim tako i u svim mlađim kategorijama a pri KSS-u. Od osnivanja kluba sadašnji predsednik kluba Zoran P. Genovese je bio trener kluba a i danas je prvi čovek na klupi seniorske selekcije. Aleksić Aleksandar, apslovent više trenerske košarkaške škole u Beogradu je trener malđih selekcija. Nekadašnji prvi trener a sadašnji stručni savetnik je Srđan Ivanović koji je trener pionirske selekcije u muškom klubu.

Dve takmičarske sezone 2003/04 i 2004/05 naš klub je vodio istaknuti trener Zoran Baljić iz beograda koji je sa kadetskom reprezentacijom SCG osvojio prvo zlato na evropskom prvenstvu za bilo koju žensku selekciju ove zemlje. On je na žalost usled teške bolesti preminuo 14. jula 2006. godine.

Ekipa Jagodine se trenutno takmiči sa seniorskom selekcijom u Prvoj srpskoj ligi grupa JUG, a takođe se takmiči i sa kadetskom ekipom u ligi mlađih kategorija koje organizuje KSS.

Na stručnom usavršavanju mlađih selekcija često je dolazio Dejan Srzić iz Beograda koji je u to vreme bio više puta trener omladisnkih reprezentacija Jugoslavije

 

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'