J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9667

DANAS>  89

JUČE>  448

ŠAH KLUB ''GLAVINCI'' - GLAVINCI

 

Ulaz u prostorije kluba

 

Pomoravska liga Šumadije i Pomoravlja

Konačna tabela

 

Plasman
Ekipa
1
2
3
4
5
6
7
8
PM
Poena
1
ŠK"MZ STRELIŠTE" - Jagodina
*
5
4
/
10
28
2
ŠK"POŠTAR" - Jagodina
3
*
7
8
/
8
33½
3
ŠK"GLAVINCI" - Glavinci
1
*
4
/
7
21
4
ŠK"JEDINSTVO ŽIVO -PETROL" - Duboka
*
4
4
5
/
6
24½
5
ŠK"BELI BOR" - Jagodina
4
4
*
3
6
/
5
22
6
ŠK"MORAVA" - Supska
4
3
*
4
/
3
19½
7
ŠK"MZ VOLJAVČE" - Voljavče
0
4
3
2
4
*
/
3
16½
8
ŠK"MZ GLOGOVAC" - logovac
/
/
/
/
/
/
/
*
/
Odustali

NA TURNIRU U GLAVINCIMA
ZLATANOVIĆ PO DRUGI PUT PRVI


Jagodina – U organizaciji šahovskog kluba ,,Glavinci” i MZ Glavinci u nedelju 22.juna održan je tradicionalni (četvrti po redu) šahovski turnir povodom seoske slave – Litije.


Na turniru je učestvovalo 46-toro šahista (1 intermajstor, 5 fide majstora, 19 majstorskih kandidata, 10 prvokategornika, 5 drugokategornika i 6 trećekategornika) iz Kragujevca, Knića, Lapova, Velike Plane, Užica, Despotovca, Paraćina, Ćuprije, Jagodine, Miloševa, Duboke i Glavinaca).


Turnir je otvorio predsednik mesne zajednice Zoran Gligorijević, a nakon devet odigranih kola po švajcarskom sistemu i zanimljivih borbi prvo mesto po drugi put osvojio je fide majstor Boroljub Zlatanović iz Ćuprije , član Vodovoda iz Kragujevca sa 7 poena, a zahvaljujući najboljem srednjem buholcu u odnosu na majstorskog kandidata Zorana Avramovića iz Velike Plane i prošlogodišnjeg pobednika fide majstora Mladena Milenkovića iz Paraćina, Člana Slobode iz Užica.


TABELA: Zlatanović, Avramović i Milenković po 7 poena, G.Vojinović(MMM-Jagodina) i I.Đuretanović(Miloševac-Miloševo) po 6,5; P.Popović(Vodovod-Kragujevac), D.Dinić(Paraćin), \ .Popović(Kablovi-Jagodina), Z.Ivanović(Kablovi-Jagodina), V.Blagojević(Miloševac-Miloševo) i ^. Mijović(Paraćin) sa po 6 poena itd…

Što su ujedni i nagrađeni igrači novćanim nagradama. Specijalnim nagradama nagrađeni su: Uroš Cvetanoviš(Kablovi-Jagodina) kao najbolje plasirani kadet, Nenad Antić(Miloševac-Miloševo) kao najbolje plasirani omladinac, Dušan Trajković(Kablovi-Jagodina) kao najbolje plasirani veteran i Dragan Dragojević kao najbolje plasirani Član Glavinaca.


Svaki od učesnika je od organizatora nagrađen i posebnom robnom nagradom(majcom i teglom meda), koje su im uručili sekretar MZ Glavinci Dragoslav Simić i umetnički rukovodilac KUD,,Poselo’’ Buca Miladinović.


Boban Milojević u svojstvu direktora turnira uručio je novčane nagrade i pehar pobedniku turnira, a zahvalnicu članovima šah kluba,,Morava’’ iz Velike Plane koji su po prvi put bili učesnici ovog već tradicionalnog turnira.


Turnir je sudio međunarodni sudija Rade Milosavljević iz Glavinaca, koji je iskoristio priliku da u ime šahovskog saveza Šumadije i Pomoravlja uruči priznanja zaslužnim šahovskim radnicima: Radoju Marinkoviću iz Paraćina, Dragoljubu Tošoviću iz Jagodine i Miroljubu Trpkoviću iz Velike Plane za nemerljiv doprinos u razvoju šahovskog sporta u svojim sredinama.

Pobednik fide majstor Boroqub Zlatanović

 

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'