J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9514

DANAS>  384

JUČE>  631

ŠAH KLUB ''MILOŠEVAC''

MILOŠEVO

 

Šah klub ''Miloševac'' iz Miloševa je osnovan je na sednici osnivačke stranke Skupštine Šahovskog kluba koja je održana dana 19.03.1999. godine u prostorijama Doma kulture u Miloševu. Od ukupno 23 članova, Skupštini je prisustvovalo 18 članova, čime je ispunjen kvorum za odlučivanje predviđen Statutom.
Skupština je posle rasprave, sa 18 glasova ZA i bez PROTIV i bez UZDRŽANIH donela odluku o osnivanju ŠAHOVSOG KLUBA ''MILOŠEVAC'' iz Miloševa.
Skuptšina je jednoglasno usvojila Statut i izabrala organe uprave:
Predsednik Skupštine – Petković Tomislav
Predsednik upravnog odbora – Miladinović Toplica
Članovi upravnog odbora – Marković Ljubiša i Pavlović Ljubiša
Sekretar upravnog odbora – Marković Dragan

Šah klub ima oko 40 članova. Među mnogobrojnim uspesima kluba, što su dokazale diplome i pehari osvojeni na turnirima i raznim takmičenjima, najveća dostignuća ovog mladog kluba su osvojeno 4. mesto na kupu Šumadije i Pomoravlja među 22 ekipe učesnika, a najveći uspeh do sada je osvojeno 1. mesto u pomoravskoj ligi i plasman u Regionalnu ligu Centralne Srbije – grupa istok u sezoni 2005/06 gde se klub i danas takmiči sa velikim uspehom.

Među većim aktivnostima kluba je i organizovanje tradicionalnog Memorijalnog turnira pod nazivom Radosav Avramović – Raša, jednog od osnivača kluba koji je preminuo 2002. godine, i od tada se svakog prvog vikenda u Septembru mesecu uz učešće oko 15 ekipa održava turnir uz prikladne nagrade za prva tri mesta – pehari i diplome a za sve učesnike zahvalnice i obavezan ručak.

Klub je odmah po osnivanju organizovao Kup Šumadije i Pomoravlja gde su učešće uzele 22 ekipe. Odnedavno u klubu radi i škola šaha koji pohađa oko 15 omladinaca toga kluba.
Cilj kluba je da u bliskoj budućnosti možda već u sledećoj sezoni napadne prvo mesto u regionalnoj ligi Centralne Srbije – grupa istok i plasira se u Drugu ligu što bi bio veliki uspeh za ovaj mladi klub.

Sadašnji sastav Izvršnog odbora kluba koji je najzaslužniji za ovaj status kluba su:

Predsenik kluba – Avramović Nebojša
Sekretar upravnog odbora – Marković Ljubiša
Blagajnik kluba – Miladinović Toplica
i dva člana – Marković Dragan i Rajković Dragan

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'