J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::
::
::

UKUPNO>  581

DANAS>  256

JUČE>  325

 

 Koliko se dnevno bavite fizičkim aktivnostima?

  30 minuta
  1 sat
  3 sata i više
  Aktivni sam sportista
  nemam vremena za to

 

 Koliko mesečno uplatite tiketa?

  1 tiket
  5 tiketa
  20 tiketa
  više od 50 tiketa
  ne kockam se

STRELIČARSKI KLUB ''MASTER ARROW'' JAGODINA

>>> ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA  <<<

 

O NAMA

 

Streličarstvo je veština gađanja lukom i strelom

Pod pojmom "streličarstvo" u daljem tekstu podrazumevaćemo isključivo sportsko streličarstvo. Napomenimo da postoji i lovno streličarstvo, međutim, lov lukom i strelom u Srbiji još uvek nije precizno regulisan zakonom, a Streličarski savez Srbije okuplja isključivo poklonike sportskog streličarstva.

Streličarstvo pripada grupi tzv. "belih sportova" zajedno sa tenisom, golfom itd. Streličarstvo je, takođe, i olimpijski sport. Na olimpijskim igrama streličarstvo se prvi put pojavilo 1900. godine (druge OI). Bilo je i na OI 1904., 1908. i 1920. godine, a onda je skinuto sa programa zbog nejedinstvenih pravila (svaki organizator OI postavljao je sopstvena pravila, tako da se rezultati i rekordi nisu mogli upoređivati i vrednovati).

Temelji modernog sposrtskog streličarstva postavljeni su 1931. godine kada je osnovana Međunarodna streličarska federacija (Fédération Internationale de Tir á l' Arc) FITA.

Osnivanjem FITA-e uvedena su nova jedinstvena pravila i discipline koje vaze u celom svetu, tako da su se rezultati mogli upoređivati i voditi rekordi, čime je prevaziđena osnovna prepreka za ponovno uvreštanje streličarstva u program OI. Od 1972. godine streličarstvo je ponovo olimpijski sport i tako je sve do danas. Bivša Jugoslavija, a danas Srbija je član FITA-e u kontinuitetu od 1965. godine.

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'