J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  16788

DANAS>  336

JUČE>  189

STRELJAČKI KLUB

''JAGODINA 92''

 

 

Klub je naslednik imena ''Kablovi'' od 99 nosi ime streljački klub ''Jagodina 92''. 1957.god. je nastao klub a sledeće godine se slavi 50 godina postojanja. Klub je uvek imao dobre uspehe na takmičanjima i ima reprezentativce i u staroj Jugoslaviji: Dragiša Milosavljević, Momčilo Savić, Zagorka Jovanović, Goran Maksimović (osvajač olipsijskih medalja u jugoslaviji, potekao iz Jagodine), Marko Simić, Dragana Mijatović, Bojana Milivojević, Marija MArković, Milica Petrović, Jelena Milić i jelena Živković (koja je naša najuspešnija takmičarka u juniorskoj kategoriji u istoriji kluba - nosilac je tri državna rekorda u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, osvajač je zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji sa evropskog prvenstva 2005 i bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji u gađanju malokalibarskom puškom disciplina 60 metaka ležeći i osvajač je bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji sa svetskog prvenstva 2006 i četvrti je pojedinac u svetu. Među prvim trenerima je bio Žika Stepić i Miroljub Petrović koga je nasledio Vasa Spasojević a danas su treneri: Rastko Mihajlović sa mlađom kategorijom i školom streljaštva, Dušan Harter - pištoljska disciplina i Miomir Spasojević - šef stručnog štaba - viši trener streljaštva koji je proglašen za 2005 najuspešniji trener streljaštva u Srbiji. Uprava kluba broji 7 članova na čelu sa predsednikom Zoranom Cilićem diplomirani tehnolog. Direktor kluba je Bramko Perić.
Informacije radi, Đurđevdanski turnir lovaca se održava u prvoj nedelji po Đurđevdanu i škola streljaštva koja se održava svake jeseni kao i novogodišnji turnir pionira zadnje nedelje decembra i vaskršnji turnir II dana Vaskrsa.
 ††††††††

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'