J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  3728

DANAS>  39

JUČE>  238

TAI CHI CHUAN
Jagodina

  †††††

O NAMA

 

TAI CHI CHUAN

TAI CHI PRIPADA TZV. ZDRAVSTVENIM SISTEMIMA KUNG FUA I PROIZVOD JE DREVNE KINESKE KULTURE.TAI CHI SE POTPUNO RAZLI KUJE OD SVIH OSTALIH SISTEMA FIZIČKOG VEŽBANJA. PORED TOGA ŠTO TAI CHI SKLADNO RAZVIJA TELO I ODRŽAVA TELO U DOBROM ZDR AVLJU POMAŽE U OTKLANJANJU HRONIČNIH PROBLEMA.PORED VEŽBI ZA SVAKI MIŠIĆ I ZGLOB SVAKI POKRET SE RADI HARMONIČNO SA PU NOM PAŽNJOM I POSEBNIM NAČINOM DISANJA KOJIM MASIRAMO UNU TARNJE ORGANE. POKRETI SE RADE LAGANO , NE DOLAZI DO UBRZAVA NJA PULSA ŠTO OMOGUĆAVA VEŽBANJE SVIM STAROSNIM KATEGORIJA MA I LJUDIMA KOJI SE OPORAVLJUJU OD RAZNIH BOLESTI NPR. SRČANI BOLESNICI. VEŽBAČ SE POSLE TRENINGA NE OSEĆA UMORNO VEĆ SVEŽE I ČILO.


VEKOVNO TRADICIONALNO ISKUSTVO I MODERNA ISTRAŽIVANJA NA ZAPADU POKAZALA SU VEOMA ZAVIDNE REZULTATE NA OTKLANJA NJE STRESA , KOD PROBLEMA SA CIRKULACIJOM ,SA VARENJEM,KOD TE GOBA U KRSTIMA, RAMENOM POJASU,IMPOTENCIJE ITD. ZA VEŽBANJE JE DOVOLJNA KOMOTNA ODEĆA TAKO DA NIJE POTREBNO ULAGANJE U SKUPU OPREMU.


PA KUA CHANG


PA KUA CHANG(BAGUAZHANG) TAKOĐE PRIPADA PORODICI UNUTR AŠNJIH KUNG FU STILOVA.FILOZOFSKA OSNOVA PA KUE ZASNIVA SE NA KINESKOJ BIBLIJI JI ĐINGU,A TEORETSKA NA KRETANJU PO KRUŽNICI. PO KRETI SU SPIRALNI I KRUŽNI. KAO I TAI CHI ,PA KUA MADA JOŠ MANJE PO PULARNA U SVETU OD TAI CHIA NEMERLJIVO JE U PREVENTIVI I LEČENJU MNOGIH HRONIČNIH BOLESTI. SPIRALNI POLOŽAJI I POKRETI SVOJSTVENI OVOJ VEŠTINI U SKLADU SU TAKOĐE SA SU ĐOK TWIST TERAPIJOM I NJE NOM TEORIJSKOM POSTAVKOM I DRUGIM SLIČNIM METODAMA LEČENJA.

 

 

 

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'